Πώς θα φτιάξετε και εσείς ζυμαρικά με ψητή φέτα και κολοκύθα

Πέννες με ψητή φέτα και κολοκύθα!

Μπορεί και να θυμάσαι εκείνο το απίθανο γευστικά μαγειρικό trend με την σάλτσα για μακαρόνια ψητής φέτας με τοματίνια. Χαμός είχε γίνει. Μια παραλλαγή αυτής της συνταγής, προσθέτοντας μελιτζάνες, είχα ετοιμάσει τον Ιούνιο του ΄24. Μα τι νόστιμη μακαρονάδα ήταν αυτή! Θα την ξαναθυμηθώ το καλοκαιράκι που οι μελιτζάνες είναι στο φόρτε τους.

Πάμε όμως τώρα στη σημερινή συνταγή.

Η τελευταία κολοκύθα στο καλάθι μου, μου έδωσε την ιδέα για μια νέα παραλλαγή.
Κι έτσι, εκεί που έψηνα κολοκύθα στο φούρνο για να φτιάξω κολοκυθόσουπα είπα να ψήσω κολοκύθα για να φτιάξω… μακαρονάδα.

Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια. Βάζεις τα υλικά – κολοκύθα, κρεμμύδι, σκόρδο και φέτα- σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, ψήνεις στο φούρνο και ύστερα πολτοποιείς και προσθέτεις τα ζυμαρικά σου.
Ποίημα!

Αν είσαι λάτρης της κολοκύθας, αλλά και των μακαρονάδων σου προτείνω ανεπιφύλακτα και αυτή τη συνταγή, στην οποία φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ζυμαρικό προτιμάς και από κολοκύθα, είτε την στρογγυλή ή τη φλάσκα. Αρκεί να την κόψεις σε μικρά κομμάτια.

Υλικά:

  • 500 γρ. πέννες
  • 1 κιλό περίπου κολοκύθα φλάσκα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Διάβασε πως γίνονται οι πέννες με σάλτσα ψητής φέτας και κολοκύθας

  1. Ξεφλουδίζω την κολοκύθα και την κόβω σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες .
  2. Τοποθετώ σε ένα πυρίμαχο σκεύος την κολοκύθα και το κρεμμύδι, προσθέτω το σκόρδο και κάνω χώρο στη μέση του σκεύους για να τοποθετήσω τη φέτα.
  3. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα μπαχαρικά και το θυμάρι σε λαχανικά και φέτα.
    Στο τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 40 -45 λεπτά μέχρι τα λαχανικά και κυρίως η κολοκύθα να ψηθούν και να μαλακώσουν.
  5. Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες και τις βράζω al dente.
  6. Τις σουρώνω αλλά κρατώ μία κούπα από το νερό του βρασμού τους.
  7. Μόλις τα λαχανικά και η φέτα ψηθούν, τα πολτοποιώ με το εργαλείο του πουρέ (μπορούν να πολτοποιηθούν περισσότερο με τη ράβδο χειρός).
  8. Στη συνέχεια τους προσθέτω το νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, προσθέτω και τις πέννες και ανακατεύω να μπερδευτούν τα υλικά μεταξύ τους.
  9. Η μακαρονάδα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved