Red velvet cake σε φόρμα - Το ιδανικό γλυκό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Γιορτάστε με αυτό το πεντανόστιμο σπιτικό γλυκό.

Φτιάξτε το διάσημο red velvet cake σε μακρόστενη φόρμα και κάντε τη διαφορά. Μια εναλλακτική της κλασικής τούρτας red velvet με παντεσπάνι και frosting!
Υλικά
Για το κέικ
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
3 αυγά, μεσαία
120 γρ. γάλα πλήρες
30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
260 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + έξτρα για τη φόρμα
15 γρ. κακάο
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com