Παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα - Μια συνταγή διαφορετική και πολύ γευστική
H αναμονή αξίζει τον κόπο.
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά πιάτα με ζυμαρικά δοκιμάστε να φτιάξετε παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα.
Υλικά
Για τη ζύμη ζυμαρικών
- 300 γρ. σκληρό αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 2 κ.γ. αλάτι
- 4 αυγά, μεσαία
Για το ραγού από θράψαλα
- 500 γρ. θράψαλα, καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 στικ σέλερι
- 1 καρότο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- 150 γρ. νερό
- 300 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 15 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα, τριμμένη
- σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
Δείτε τη εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com