Παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα - Μια συνταγή διαφορετική και πολύ γευστική

H αναμονή αξίζει τον κόπο. 

Παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα - Μια συνταγή διαφορετική και πολύ γευστική

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά πιάτα με ζυμαρικά δοκιμάστε να φτιάξετε παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα.

Υλικά

Για τη ζύμη ζυμαρικών

  • 300 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 4 αυγά, μεσαία

Για το ραγού από θράψαλα

  • 500 γρ. θράψαλα, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 στικ σέλερι
  • 1 καρότο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 150 γρ. νερό
  • 300 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 15 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 λεμόνι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Δείτε τη εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved