Γλυκόξινο χοιρινό και πουρές αγκινάρας

Νοστιμότατο φαγητό, που αξίζει να το δοκιμάσετε.

Γλυκόξινο χοιρινό και πουρές αγκινάρας

Δείτε πώς να φτιάξετε γλυκόξινο χοιρινό με πουρέ αγκινάρας για την οικογένειά σας. Ένα τέλειο κυρίως γεύμα με χοιρινό λαιμό και πουρέ από αγκινάρες.

Υλικά

Για το χοιρινό

  • 2 1/2 κιλά μπριζόλες χοιρινές, λαιμό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
  • χυμό γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον πουρέ αγκινάρας

  • 750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
  • 80-100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved