Δείτε πώς να φτιάξετε γλυκόξινο χοιρινό με πουρέ αγκινάρας για την οικογένειά σας. Ένα τέλειο κυρίως γεύμα με χοιρινό λαιμό και πουρέ από αγκινάρες.
Υλικά
Για το χοιρινό
- 2 1/2 κιλά μπριζόλες χοιρινές, λαιμό
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
- χυμό γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 πορτοκάλι
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον πουρέ αγκινάρας
- 750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
- 80-100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. λάδι τρούφας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com