Vegan μουσακάς με φακές - Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα
Δείτε πώς θα τον φτιάξετε βήμα - βήμα.
Φτιάξτε το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό στην vegan εκδοχή του. Μουσακάς με κιμά φακής, μελιτζάνες και vegan μπεσαμέλ!
Για τις φακές
- 250 γρ. φακές, ψιλές
- 1 κρεμμύδι
- 4 στικ σέλερι
- 2 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 500 γρ. νερό, βραστό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις μελιτζάνες
- 2 μελιτζάνες, μεσαίες (500 γρ.)
- 150 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για την μπεσαμέλ
- 130 γρ. ηλιέλαιο
- 130 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 λίτρο ρόφημα σόγιας, χωρίς ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για τη σύνθεση
- 30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com