Light μουσακάς με μπεσαμέλ γιαουρτιού - Πώς θα τον φτιάξετε
Θα χρειαστείτε κιμά κοτόπουλου και μπεσαμέλ γιαουρτιού.

Δείτε πώς να πετύχετε τον απόλυτο light μουσακά, την πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού φαγητού.
Υλικά
Για τα λαχανικά
- 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
- 600 γρ. κολοκυθάκια
- 600 γρ. μελιτζάνες
- 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον κιμά
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 600 γρ. γάλα ελαφρύ
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 100 γρ. τυρί light, τριμμένο
- 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com