Light μουσακάς με μπεσαμέλ γιαουρτιού - Πώς θα τον φτιάξετε

Θα χρειαστείτε κιμά κοτόπουλου και μπεσαμέλ γιαουρτιού.

Light μουσακάς με μπεσαμέλ γιαουρτιού - Πώς θα τον φτιάξετε

Δείτε πώς να πετύχετε τον απόλυτο light μουσακά, την πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού φαγητού.

Υλικά

Για τα λαχανικά

  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
  • 600 γρ. κολοκυθάκια
  • 600 γρ. μελιτζάνες
  • 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον κιμά

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 600 γρ. γάλα ελαφρύ
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. τυρί light, τριμμένο
  • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved