Αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη εκδοχή του αγαπημένου σας ιταλικού γλυκού των Χριστουγέννων. Χωρίς προζύμι και με αρκετά λιγότερο χρόνο αναμονής σε σχέση με το κλασικό πανετόνε.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 70 γρ. ξανθές σταφίδες
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά
- 100 γρ. νερό, ζεστό
- 1 κ.γ. μαχλέπι, σε σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από ½ πορτοκάλι
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό, μεσαίο
- 270 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 50 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
- 70 γρ. κουβερτούρα
- σπορέλαιο, για το μπολ
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- sprinkles, χριστουγεννιάτικα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com