Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις panettone

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις panettone

Αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη εκδοχή του αγαπημένου σας ιταλικού γλυκού των Χριστουγέννων. Χωρίς προζύμι και με αρκετά λιγότερο χρόνο αναμονής σε σχέση με το κλασικό πανετόνε.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 70 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 20 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 100 γρ. νερό, ζεστό
  • 1 κ.γ. μαχλέπι, σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από ½ πορτοκάλι
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 270 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
  • 70 γρ. κουβερτούρα
  • σπορέλαιο, για το μπολ

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • sprinkles, χριστουγεννιάτικα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved