Σπιτικές μπάρες γκρανόλα με φιστικοβούτυρο - Εύκολες, νόστιμες και υγιεινές
Αυτές οι μπάρες είναι το πιο νόστιμο σνακ για εσάς και τα παιδιά σας.
Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα γρήγορο σνακ που όλοι μπορούμε να έχουμε στην τσάντα μας. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες μας. Πλούσιες σε υδατάνθρακες, πλούσιες σε πρωτεΐνη, μπάρες που υποκαθιστούν γεύματα.
Νηστίσιμες μπάρες λεμονιού χωρίς ψήσιμο
Ωστόσο, όπως εξηγεί η διατροφολόγος – διαιτολόγος Ευσταθία Παπαδά, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο είδος της μπάρας που θα επιλέξουμε καθώς πολλά τέτοια προϊόντα είναι «φορτωμένα» με αρκετό κορεσμένο λίπος, που όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τον οργανισμό. Επίσης δεν θα πρέπει να αφαιρούμε από το διαιτολόγιό μας ομάδες τροφίμων και να τις αντικαθιστούμε με τις μπάρες. Ένα κλασικό τέτοιο παράδειγμα είναι ότι πολλοί προτιμούμε τις μπάρες σε σχέση με τα φρούτα ως ένα ενδιάμεσο snack.
Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη - 5 συνταγές
Μπάρες γκρανόλα με φιστικοβούτυρο
Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια συνταγή για μπάρες που είναι υγιεινή και πολύ θρεπτική. Τι θα χρειαστείτε; Σημειώστε:
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια βρώμη
- 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα/καρύδια της επιλογής σας
- 1/4 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Προαιρετικό γαρνίρισμα: 200 γρ. σοκολάτα, λιωμένη και λίγο έξτρα φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, τους σπόρους chia και τους ξηρούς καρπούς.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το φιστικοβούτυρο, το λάδι και το σιρόπι σφενδάμου. Ρίξτε τα υγρά στα στεγνά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώστε καλά το μείγμα.
- Ψήστε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις κρυώσει, καλύψτε το – αν θέλετε - με λιωμένη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο και στη συνέχεια κόψτε το σε μικρά κομμάτια.