Αλμυρή τάρτα με κατσικίσιο τυρί και πράσο

Διαφορετική στη γεύση αλλά τόσο νόστιμη.

Τραγανή τάρτα με πλούσια γέμιση τυριών, μυρωδικών και πράσων. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 40 γρ. καρύδια
  • 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
    1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κ.σ. κοφτή νερό

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 20 γρ. καρύδια
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 450 γρ. κατσικίσιο τυρί

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ρόκα
  • ντοματίνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved