Το σαβόρο είναι μια σάλτσα από ξίδι, αλεύρι, λάδι και σκόρδο, στην οποία συνήθιζαν οι Κύπριοι να συντηρούν τα ψάρια την εποχή που δεν υπήρχαν ψυγεία.
Υλικά
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800 γρ. μπακαλιάρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. νερό
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 30 γρ. κάππαρη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 200 γρ. μηλόξιδο
- 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Για το σερβίρισμα
- ψωμί
- ελαιόλαδο
- φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com