Λαχταριστά κανελόνια με pulled pork και σάλτσα ντομάτας

Θα σας εντυπωσιάσει το αποτέλεσμα.

Δοκιμάστε να φτιάξετε κανελόνια με pulled pork και σάλτσα ντομάτας, μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού πιάτου κανελόνια με κιμά, με «ξεψαχνισμένο» χοιρινό!

Υλικά

Για τη γέμιση

1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι
15 γρ. μαϊντανό
½ κ.γ. κύμινο
200 γρ. λευκό κρασί
500 γρ. νερό
2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
80 γρ. mix τυριών, τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
αλάτι
πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 750 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. κανελόνια
  • 80 γρ. mix τυριών, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι, για το ταψί

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα ρίγανης
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved