Δοκιμάστε να φτιάξετε κανελόνια με pulled pork και σάλτσα ντομάτας, μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού πιάτου κανελόνια με κιμά, με «ξεψαχνισμένο» χοιρινό!
Υλικά
Για τη γέμιση
1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι
15 γρ. μαϊντανό
½ κ.γ. κύμινο
200 γρ. λευκό κρασί
500 γρ. νερό
2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
80 γρ. mix τυριών, τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
αλάτι
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 60 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 750 γρ. γάλα πλήρες
- 1 κύβο κότας
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 250 γρ. κανελόνια
- 80 γρ. mix τυριών, τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
- φύλλα ρίγανης
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com