Cooking Crash Test: Το πιο νόστιμο και μαλακό χταπόδι

Ποιο είναι το βασικό μας μέλημα όταν αποφασίζουμε να ετοιμάσουμε μια συνταγή με χταπόδι; Να είναι μαλακό και νόστιμο!

Cooking Crash Test: Το πιο νόστιμο και μαλακό χταπόδι

Αυτό ακριβώς θα δούμε στις γραμμές που ακολουθούν: ποιος τρόπος μαγειρικής μας εξασφαλίζει το πιο μαλακό και νόστιμο χταπόδι! Τους έχω δοκιμάσει όλους και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τις σημειώσεις μου και -φυσικά- τα συμπεράσματά μου!

#1 ΒΡΑΣΤΟ ΣΕ ΝΕΡΟ

Η διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 χταπόδι του 1,5 κιλού. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί, 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού, μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά, χωρίζουμε τα πλοκάμια του και σερβίρουμε.

Γιατί μας αρέσει: Επειδή αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος -και ίσως ο πιο συνηθισμένος - για να βράζουμε το χταπόδι χωρίς να χρειάζεται να είμαστε διαρκώς από πάνω του.

Γιατί θα το ξανασκεφτόμασταν: Επειδή μαγειρεύεται σε αρκετό νερό, σίγουρα χάνει αρκετή από την γεύση του. Αυτός είναι ένας λόγος για να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους μαγειρικής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved