Νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο - Εύκολο και πεντανόστιμο

Δείτε πώς να φτιάξετε τη νηστίσιμη εκδοχή του αγαπημένου μας σιροπιαστού γλυκού.

Νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο - Εύκολο και πεντανόστιμο

Αυτό το εύκολο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας και κρέμα από ρόφημα αμυγδάλου θα σας ενθουσιάσει.

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. νερό
  • 550 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα

  • 900 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 110 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 βανιλίνες
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. μαργαρίνη

Για τη σύνθεση

  • 14 φύλλα κρούστας για γλυκά, (450 γρ.)
  • 200 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved