6 φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε με μουστάρδα

Η μουστάρδα είναι ένα πολυμορφικό υλικό το οποίο -εκτός από το hot dog- μπορεί να απογειώσει αμέτρητα φαγητά.

6 φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε με μουστάρδα

Dijon, κλασική, καυτερή… Υπάρχουν πολλά είδη μουστάρδας και τα περισσότερα από αυτά έχουμε συνηθίσει να τα χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε ένα dressing ή μια vinaigrette για τις σαλάτες μας. Να γλασάρουμε με αυτή τα ψητά μας, να ετοιμάσουμε σάλτσες π.χ. για ένα μαγειρευτό, να φτιάξουμε διάφορα dip, ακόμα και να μαρινάρουμε σε αυτή τις πρώτες ύλες μας. Αυτές, είναι κάποιες γενικές χρήσεις της μουστάρδας οι οποίες -πραγματικά- μπορούν να εκτοξεύσουν τη γεύση των φαγητών μας. Αλήθεια, όμως, αν έπρεπε να επιλέξουμε 6 φαγητά στα οποία η μουστάρδα χαρίζει μια εντελώς διαφορετική γευστική διάσταση, ποια θα ήταν αυτά;

#1 Τα ψητά

Λίγη μουστάρδα μπορεί να ξυπνήσει τη γεύση του ψητού μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αλείψουμε το κρέας μας με αυτή πριν το βάλουμε στον φούρνο. Το ίδιο, όμως ισχύει και για το κοτόπουλο! Βλέπετε, η μουστάρδα έχει την ιδιότητα να «τρυφεροποιεί» το κρέας, να το κάνει πιο ζουμερό και να του χαρίζει ακόμα περισσότερη γεύση. Όσο για τις πατάτες που θα συνοδεύουν το ψητό μας; Εντάξει… τι να πούμε… Εξυπακούεται πως γίνονται μαγικές.

#2 Τα ψάρια

Η μουστάρδα μπορεί να λειτουργήσει τόσο σαν μαρινάδα, όσο και σαν απαλή σάλτσα αν την ανακατέψουμε παραδείγματος χάρη με λίγο λιωμένο βούτυρο. Επιπλέον, μπορεί -απλώνοντάς τη σε ένα φιλέτο ψαριού- να μας βοηθήσει να απογειώσουμε τη γεύση του!

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved