Σολομός με γευστική και πικάντικη σάλτσα κάρι

Συνοδέψτε τον με ρύζι μπασμάτι και απολαύστε ένα ξεχωριστό φαγητό.

Μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή για να μαγειρέψτε τον σολομό. Φτιάξτε μια πικάντικη πάστα μπαχαρικών και συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι!

Υλικά

Για το ρύζι μπασμάτι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον σολομό

  • 500 γρ. σολομό
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. garam masala
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • αραβικές πίτες
  • chutney μάνγκο
  • λάιμ
  • κόλιανδρο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved