Pull-apart σκορδόψωμο: Αφράτο και λαχταριστό ψωμί με αρωματικό βούτυρο

Πώς θα το φτιάξετε.

Pull-apart σκορδόψωμο: Αφράτο και λαχταριστό ψωμί με αρωματικό βούτυρο

Δείτε τη συνταγή για το pull-apart σκορδόψωμο, με αρωματικό βούτυρο και λιωμένο τυρί. Έγινε trend στα social media και είναι ιδανικό για βραδιές με φίλους!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 600 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το μπολ
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι

Για το σκορδοβούτυρο

  • 1 σκόρδο, ολόκληρο το κεφάλι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. mix τυριών, τριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
  • σκληρό αλεύρι, για τον πάγκο και τη φόρμα
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved