Πατατόσουπα με κάστανα - Η τέλεια σούπα για τον χειμώνα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Πατατόσουπα με κάστανα - Η τέλεια σούπα για τον χειμώνα

Η διάσημη γαλλική πατατόσουπα parmentier σε μια εκδοχή με κάστανα! Βελουτέ και κρεμώδης, ιδανική για ορεκτικό σε ένα επίσημο γεύμα και όχι μόνο!

Υλικά:

Για τα κρουτόν

  • 6 φέτες ψωμί για τοστ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σούπα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. κάστανα, βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κότας
  • 1,5-1,7 λίτρα νερό
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα θυμαριού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved