Τι να μαγειρέψεις την Κυριακή; Μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα ταχύτητας
Φτιάξτε το γρήγορα και γεμίστε τις κοιλίτσες της οικογένειας.
![Τι να μαγειρέψεις την Κυριακή; Μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα ταχύτητας](https://cdn.mommd.gr/img/741/444/82/2023/12/01/de1cb121-mosxaraki-lemonato-sti-xitra-taxititas-31-7-23-ep.13-site.jpg?t=YjL6RxzxW2rgELrouZjAeQ)
Μια εκδοχή για λεμονάτο μοσχαράκι που μαγειρεύεται στη χύτρα, εξοικονομώντας χρόνο. Συνοδέψτε το με τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες. Δεν το λέμε εμείς... Ο Άκης το λέει και εμείς ακολουθούμε κατά γράμμα τις συνταγές του. 😉
Συστατικά
Για το μοσχαράκι
- 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα
- 2 στικ σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 250 γρ. νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κύμινο, προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις τηγανητές πατάτες
- 1 κιλό πατάτες
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- αλάτι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- φύλλα ρίγανης
Δείτε την εκτέλεση στο AkisPetretzikis.com