Συνταγή για εύκολη και νόστιμη πάστα φλώρα

Η πάστα φλώρα είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα έχετε έτοιμο σε μισή ώρα. Ανάλογα με την γεύση που προτιμάτε, μπορείτε να βάλετε όποια γεύση φρούτου θέλετε. Κατάλληλη για όλες τις ώρες και όλες τις διαθέσεις...

Τι χρειαζόμαστε:
175 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1/4 κούπας Cointreau
350 γρ φαρίνα
500 γρ μαρμελάδα

Βάζω το βούτυρο να μαλακώσει 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα. Δεν πρέπει να είναι ζεστό.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάω με το μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο.
Προσθέτω το αυγό και χτυπάω.
Προσθέτω το cointreau και χτυπάω.
Σιγά σιγά ρίχνω το αλεύρι ενώ χτυπάω.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα για τάρτα.
Χωρίζω την ζύμη στα 2.
Παίρνω το ένα μισό και το στρώνω με τα δάχτυλα στην φόρμα της τάρτας ώσπου να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα.
Απλώνω με μια σπάτουλα την μαρμελάδα από πάνω.
Με τον πλάστη ανοίγω το άλλο μισό της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την ρόδα ή με το μαχαίρι κόβω λωρίδες.
Στρώνω τις λωρίδες πάνω από την μαρμελάδα από άκρη σε άκρη φτιάχνοντας ένα καφασωτό σχέδιο.
Ψήνω για μισή ώρα.

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved