Η κλασική συνταγή για λαχταριστά και αφράτα cinnamon rolls

Ρολάκια κανέλας από τον Άκη Πετρετζίκη. 

Η κλασική συνταγή για λαχταριστά και αφράτα cinnamon rolls

Αυτά τα αφράτα και πεντανόστιμα ρολάκια κανέλας είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σας

Υλικά:

Για τα cinnamon rolls

  • 250 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά, μεσαία
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • βούτυρο, για το ταψί
  • Για το γλάσο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 5-10 γρ. χυμό λεμονιού

Η εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved