Στριφτή μανιταρόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο

Μια διαφορετική στριφτή πίτα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Στριφτή μανιταρόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο

Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη στριφτή μανιταρόπιτα. Με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και γέμιση από 2 είδη μανιταριών, πλιγούρι, φέτα και μυρωδικά!

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • 400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 2 αυγά, μεσαία
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 420 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 5 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 175 γρ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο, για το πασπάλισμα των φύλλων και επιπλέον για το ταψί

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved