Μπισκότα χωρίς ζάχαρη: 5 συνταγές για να διαλέξετε

Μπισκότα χωρίς ζάχαρη σε σχήμα καρδιάς

Bigstock

Αυτά τα μπισκότα χωρίς ζάχαρη, δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη και είναι κατάλληλες για όσους ακολουθούν μια δίαιτα keto. 

Ποιος είπε ότι χρειάζεται ζάχαρη για να φτιάξει κανείς νόστιμα και υγιεινά μπισκότα. Αυτές οι συνταγές δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά επίσης είναι κατάλληλες για να βγάλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας. Είτε ακολουθείτε μια κετογονική δίαιτα, είτε θέλετε να ελαττώστε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών σας, είτε έχετε κάποιον διαβητικό στην οικογένειά σας, είτε απλά σας αρέσουν τα μπισκότα, τα παρακάτω μπισκότα είναι ιδανικά για εσάς.

Cookies με κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

  • 1 κούπα μαλακό βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα φυσικό γλυκαντικό
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ.baking soda
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 2 κούπες δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα υλικά εκτός από τα αβγά, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  3. Έπειτα προσθέστε και αυτά τα υλικά και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  4. Τέλος βάλτε τα δάκρυα σοκολάτας.
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας, πάρτε ζύμη, πλάστε σε μπάλες και τοποθετήστε στο ταψί (να έχετε φροντίσει να βάλετε μια λαδόκολλα πρώτα) και ψήστε για 9-10 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από την κουζίνα και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν καλά πριν τα μεταφέρετε στο δοχείο που θα τα φυλάξετε.

πηγή: tasteofhome.com

Σπιτικά μπισκότα oreo χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

Για τα μπισκότα:

  • 1 ¾ κούπας αλεύρι αμυγδάλου
  • 3 κ.τ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.τ.σ. μαύρο κακάο σε σκόνη
  • ⅓ κούπα φυσικό γλυκαντικό
  • 1 κ.τ.γ. baking powder
  • ¼ κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.τ.σ. λιωμένο βούτυρο καρύδας
  • ½ κ.τ.γ. υγρή βανίλια

Για τη γέμιση βανίλιας:

  • ½ έλαιο καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.τ.σ. κρέμα καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ κούπα φυσική γλυκαντική άχνη
  • ½ κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 έως 4 κ.τ.σ. γάλα καρύδας

Εκτέλεση:

Φτιάξτε τα μπισκότα

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το φυσικό γλυκαντικό, το baking powder και το αλάτι.
  3. Προσθέστε το αβγό, το λάδι καρύδας και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  4. Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, ανοίξτε τη (στο επιθυμητό πάχος και με ένα κουπάτ κόψτε τα μπισκότα σας.
  5. Βάλτε τα στο ταψί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήστε για 20 λεπτά περίπου.
  6. Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.

Φτιάξτε την κρέμα βανίλιας

  1. Με το μίξερ χτυπήστε το έλαιο καρύδας με την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το γλυκαντικό σε άχνη και το άρωμα καρύδας.
  2. Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίξτε 2 κ.τ.σ. γάλα καρύδας. Αν η κρέμα σας είναι υγρή, ρίξτε λίγο ακόμη γάλα καρύδας μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Φτιάξτε τα γεμιστά μπισκότα

  1. Πάρτε ένα μπισκότο, βάλτε κρέμα βανίλιας και κλείστε με ένα δεύτερο μπισκότο.
  2. Τόσο απλά και τόσο εύκολα θα φτιάξετε τα δικά σας oreo μπισκότα.

πηγή: alldayidreamaboutfood.com

Μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη

Γυναίκα φτιάχνει μπισκότα.

Bigstock

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κ.τ.σ. αλεύρι καρύδας
  • ¼ φυσικό γλυκαντικό
  • ¼ κ.τ.γ. αλάτι
  • 57 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.τ.σ. κρέμα τυρί
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι, το αλεύρι καρύδας, το αλάτι και το φυσικό γλυκαντικό. Ανακατέψτε με το φτερό.
  2. Προσθέστε το βούτυρο σε κομμάτια, σιγά-σιγά και έπειτα το τυρί κρέμα και τη βανίλια.
  3. Μόλις δημιουργηθεί μια ζύμη, τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε για 20 λεπτά στο ψυγείο ή αφήστε τη όλη νύχτα (αν έχετε χρόνο).
  4. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί, προθερμάνετε τον φούρνο στου 180 βαθμούς Κελσίου και αφήστε στην άκρη.
  5. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη και ανοίξτε τη στον πάγκο σας.
  6. Με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι, κόψτε μπισκότα.
  7. Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες.
  8. Αφαιρέστε, αφήστε να κρυώσουν καλά και απολαύστε.

*μπορείτε να βουτήξετε τα μισά μπισκότα μέσα σε λιωμένη σοκολάτα.

πηγή: sweetashoney.co

Μπισκότα λεμονιού χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

  • ½ κούπα αλεύρι καρύδας
  • ½ κούπα φυσικό γλυκαντικό της επιλογής σας
  • ½ κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.τ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα ανάλατο μαλακό βούτυρο
  • 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.τ.γ. άρωμα λεμονιού
  • ½ κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 κρόκους αβγών

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι καρύδας, το γλυκαντικό, τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  3. Ρίξτε τους κρόκους και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά.
  4. Βάλτε τη ζύμη σε μια διάφανη μεμβράνη, ρολάρετε δημιουργώντας ένα «σαλάμι» και βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  6. Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, ξετυλίξτε και με ένα μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε μπισκότα.
  7. Τοποθετήστε τα στο ταψί αφήνοντας κενό ενδιάμεσα, και ψήστε για 8 με 10 λεπτά.
  8. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί.

πηγή: sugarfreemom.com

Μπισκότα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

  • 1 1/2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/4 αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.τ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1/4 κούπας σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κ.τ.γ. φυσικό άρωμα αμύγδαλο
  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ολόκληρα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και στρώστε σε ταψί λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και με τα χέρια σας δουλέψτε το ώστε να δημιουργήσετε μια «τριφτή» ζύμη.
  3. Προσθέστε το σιρόπι σφένδαμου, το άρωμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέσα στο μείγμα με το αλεύρι.
  4. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται ότι κολλάει στα χέρια σας η ζύμη αλλά μόλις τη δουλέψετε λίγο θα είναι μια χαρά.
  5. Πλάστε μπαλάκια, πατήστε τα ελαφρώς και βάλτε τα στο αντικολλητικό χαρτί.
  6. Τοποθετήστε επάνω από κάθε μπισκότο ένα αμύγδαλο, που θα πιέσετε απαλά επάνω στη ζύμη.
  7. Ψήστε για 13-15 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να χρυσίσουν. Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσουν 5-6 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε τα και απολαύστε τα.

πηγή συνταγής: healthiersteps.com

Μπισκότα κολοκύθας χωρίς ζάχαρη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά μπισκότα.

5 συνταγές για να διαλέξετε

Υλικά:

  • 1/4 κούπας πουρέ κολοκύθας
  • 1/4 κούπας ανάλατο μαλακό βούτυρο
  • 1/4 κούπας κρέμα τυρί μαλακό
  • 2/3 κούπας Allulose (φυσικό γλυκαντικό)
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ.τ.γ. βανίλια
  • 1 1/3 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/3 κούπας αλεύρι καρύδας
  • 2 κ.τ.σ. άγλυκη σκόνη πρωτεΐνης
  • 1 κ.τ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κ.τ.γ. τζίντζερ

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι αμυγδάλου, καρύδας, το baking powder, την σκόνη πρωτεΐνης και τα μπαχαρικά.
  2. Βάλτε τα σε ένα μέτριο μπολ.
  3. Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και την allulose.
  4. Προσθέστε το αβγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  5. Ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά στον κάδο του μίξερ.
  6. Μόλις ανακατευτούν καλά, σκεπάστε τη ζύμη για περίπου μία ώρα.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
  8. Φτιάξτε μπαλάκια από τα μπισκότα σας, πιέστε τα ελαφρώς και ψήστε για 16-17 λεπτά.
  9. Μόλις χρυσίσουν τα μπισκότα σας, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί.
  10. Μπορείτε να τα σερβίρετε με τυρί κρέμα, λιωμένη κουβερτούρα ή όποιο άλλο γλάσο θέλετε εσείς.

πηγή συνταγής: sugarfreesprinkles.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved