Γιουβαρλάκια στη χύτρα ταχύτητας - Η πιο εύκολη συνταγή

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Γιουβαρλάκια στη χύτρα ταχύτητας - Η πιο εύκολη συνταγή

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα πιο εύκολα και γρήγορα γιουβαρλάκια που κάνατε ποτέ, χωρίς πλάσιμο και με λιγότερο από 15 λεπτά μαγείρεμα.

Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 180 γρ. ρύζι γλασέ
  • ¼ ματσάκι άνηθο
  • 12 φύλλα δυόσμου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι, 15 γρ.
  • πιπέρι

Για τη χύτρα

  • 2 φύλλα δάφνης
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1.200 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • Για τη σάλτσα
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved