Πίτσα μπάμπκα - Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Εσείς ξέρετε τι είναι η μπάμπκα;

Πίτσα μπάμπκα - Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Όπως είχε αναφέρει ο Άκης μας εδώ, σε παλαιότερη συνταγή του για μπάμπκα με σοκολάτα, πρόκειται για ένα γλυκό ψωμί ανατολικοευρωπαϊκης και εβραϊκής καταγωγής που φτιάχνεται την περίοδο του Πάσχα και σημαίνει γιαγιά. Η ονομασία προέρχεται από τις πτυχώσεις της μπάμπκα που θυμίζουν τις μακριές φούστες των γιαγιάδων.

Μπορείτε να τη φτιάξετε με σοκολάτα όπως είπαμε, με ζάχαρη και κανέλα ή με τυριά και αλλαντικά, θυμίζοντας πίτσα. Το απόλυτο comfort food που έγινε viral στα social media. Μια τέτοια συνταγή βρήκαμε στο site του Άκη και σας τη δίνουμε αμέσως!

Για τη ζύμη

  • 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. mix τυριών, τριμμένο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη

Για τη σύνθεση

  • αλεύρι για τσουρέκι, για τον πάγκο
  • ελαιόλαδο, για το μπολ
  • βούτυρο, για τη φόρμα
  • 1 ½ κ.σ. φρυγανιά τριμμένη, για τη φόρμα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved