Η έξυπνη λύση που θα δείξει στο παιδί την απολαυστική πλευρά του healthy snacking!

Οι επιλογές που κάνεις για τη διατροφή του παιδιού σου, θα γίνουν το «μονοπάτι» που θα ακολουθήσει το μικρό σου

Η έξυπνη λύση που θα δείξει στο παιδί την απολαυστική πλευρά του healthy snacking!

Από την ημέρα που έφερα την κόρη μου στον κόσμο, μέχρι και σήμερα που είναι στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, τη μεγαλώνω προσπαθώντας να της εμφυσήσω τον τρόπο και την αξία μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς και ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής. Βλέπεις, για να ανθίσει η μικρή μου σε έναν άνθρωπο που θα ξεχωρίζει τις καλές τροφές από τις επιβλαβείς, που θα επιλέγει έναν σωστό - διατροφικά - τρόπο ζωής που θα την ωφελεί, κάπου πρέπει να βάλω και εγώ το χεράκι μου, να της δείξω πώς να το κάνει.

Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, έχω γίνει πια… μανούλα στο snacking. Φροντίζω, δηλαδή, η διατροφή της κόρης μου να είναι θρεπτική και λαχταριστή, να μην αποκλείει κάποια απόλαυση και να γεμίζει με γεύση και χαρά την καθημερινότητά της, ακόμη και τις φορές που καμιά μας δεν έχει χρόνο, όπως τα απογεύματα που γυρίζει από το φροντιστήριο. Τις στιγμές αυτές που θέλει επειγόντως ένα γλυκό σνακ για να ανακουφίσει το στομάχι της αλλά εγώ δεν είμαι σπίτι, ξέρει πως στο ντουλάπι της κουζίνας θα βρει κάτι πολύ καλό, θρεπτικό, νόστιμο και χορταστικό.

Κάπως έτσι, έχω καταφέρει να της μάθω από μικρή ηλικία ότι η απόλαυση μπορεί να συμβαδίζει με τη διατροφική αξία ή και το αντίστροφο, ότι για παράδειγμα η σοκολάτα δεν είναι ένας ένοχος πειρασμός, αλλά μία απολαυστική, θρεπτική «πινελιά» που αξίζει μία θέση στο μενού της. Αρκεί, βέβαια, να επιλέγουμε έξυπνες διατροφικές εναλλακτικές, όπως οι ατομικές μερίδες Μακεδονικού Χαλβά οι οποίες κρύβουν μέσα σε μικρές μπουκιές όλα όσα θέλουμε να περιλαμβάνουν τα σνακ των παιδιών, αλλά και τα δικά μας: Απόλαυση και υψηλή διατροφική αξία.

makedonikos-xalvas-(2).jpg

Μικρές μπουκιές που μαθαίνουν στα παιδιά πώς να κάνουν καλές διατροφικές επιλογές

Κακά τα ψέματα. Σε ένα νήπιο ή σε παιδί Δημοτικού είναι κάπως δύσκολο να του εξηγήσεις για ποιον λόγο αξίζει να προτιμήσει ένα σνακ έναντι κάποιου άλλου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να μάθεις έγκαιρα στο παιδί πώς θα κάνει ωφέλιμες και «έξυπνες» επιλογές, όταν έρχεται η ώρα για ένα γρήγορο σνακ, ώστε να μην καταφεύγει σε πρόχειρες λύσεις που δεν ικανοποιούν την πείνα του, ούτε τις ανάγκες του οργανισμού του.

Για να καταλάβεις τι εννοώ, δοκίμασε ένα πρωί να κάνεις ένα «πείραμα». Βάλε στη σχολική τσάντα του μικρού σου μία μπάρα από Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια, Σοκολάτα ή Σοκολατένιο με Φουντούκια - και θα με θυμηθείς! Βλέπεις, όχι μόνο το παιδί θα ενθουσιαστεί βρίσκοντας στο διάλειμμα μία λιχουδιά να το περιμένει στην τσάντα του, αλλά και εσύ θα ξέρεις ότι θα έχεις συμπληρώσει το κολατσιό του με ένα healthy σνακ από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και άλλες πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Η διατροφή της μαμάς μπορεί να καθορίσει μελλοντικά τη διατροφή του παιδιού

Η αλήθεια είναι πως οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί δεν είναι οι κατάλληλοι τρόποι για να εξασφαλίσεις πως το παιδί θα αποκτήσει σήμερα τις διατροφικές συνήθειες τις οποίες αξίζει να ακολουθήσει και να διατηρήσει ως ενήλικας. Βλέπεις, προσπαθώντας να του επιβάλλεις καθημερινά συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες, γεύσεις και υλικά που είναι ευεργετικά, πολύ πιθανό μελλοντικά να δεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Κάτι που σίγουρα δεν θέλεις να συμβεί.

Συνεπώς, το μόνο που μπορείς να κάνεις, όσο είσαι υπεύθυνη για τη διατροφή του παιδιού, είναι να επιλέγεις πρώτα το καλό για εσένα. Έτσι, το παιδί μέσα από τις δικές σου συνήθειες θα ανακαλύψει τις ωφέλιμες εναλλακτικές που θα του προσφέρουν στιγμές απόλαυσης μέσα στην ημέρα, αλλά και θρεπτικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό του, ώστε να λειτουργεί στο βέλτιστο.

Έτσι και αλλιώς, το παιδί θα είναι πάντα ένας καθρέφτης σου, ακόμη και όταν μεγαλώσει και φτάσει στην ηλικία που είσαι εσύ σήμερα. Οπότε, κάνοντας level up στα δικά σου σνακ και λέγοντας «ναι» σε έξυπνες επιλογές, όπως οι μπάρες Μακεδονικού Χαλβά, συστήνεις σε εκείνο αλλά και σε όλη την οικογένεια μία εναλλακτική από αγνά υλικά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μία επιλογή που είναι πολύ καλή για να είναι γλυκιά - κι όμως είναι!

1694518971210-985868573-makedonikos-xalvas-(1).png

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να κρατήσεις από όλα τα παραπάνω, αυτό είναι πως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το πώς θα καταφέρεις να μεταδώσεις στο παιδί σου τις διατροφικές συνήθειες που θα του εξασφαλίσουν μία υγιή σχέση με το φαγητό και μελλοντικά, μία καλή ποιότητα ζωής η οποία θα ενισχύει την υγεία του οργανισμού του. Διότι η δική σου στάση, ο τρόπος που τρέφεσαι, που φέρεσαι, καθώς και οι επιλογές που κάνεις για τα οικογενειακά γεύματα, θα γίνουν το «μονοπάτι» που θα ακολουθήσει το μικρό σου μετέπειτα, το παράδειγμα που θα του θυμίζει ότι μερικές φορές μπορεί κάτι να είναι πολύ καλό και να είναι και γλυκό - όπως άλλωστε και οι λαχταριστές ατομικές μερίδες του Μακεδονικού Χαλβά που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved