Μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες - Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό

Κλασική συνταγή από τον  Άκη Πετρετζίκη.

Δείτε πώς να φτιάξτε με τον καλύτερο τρόπο το αγαπημένο σας μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες. Το απόλυτο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅓ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • μυζήθρα, τριμμένη
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved