Καλέστε τους φίλους σας για μια μεξικάνικη βραδιά και φτιάξτε σπιτικά και τάκος με κοτόπουλο, αβοκάντο και χειροποίητη sour cream!
Υλικά
Για το μείγμα κοτόπουλου
- 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο, μεγάλο ή 2 μεσαία
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 γρ. ντοματίνια
- 15 γρ. κόλιανδρο, φρέσκο
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
Για τη sour cream
- 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. νερό
Για τη σύνθεση
- 10 τορτίγιες, ολικής άλεσης, μικρές
- 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
- πιπέρι
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com