«Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά» για να φας παιδί μου!

Μακαρόνια, μακαρόνια, μακαρόνια... το λατρεμένο φαγητό, αν όχι όλων των περισσότερων παιδιών.

«Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά» για να φας παιδί μου!

Όποτε κι αν ρωτήσεις τα παιδιά ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό απαντούν τα μακαρόνια. Φυσικά πρόκειται για ένα εύκολο, γευστικό και πλήρες γεύμα για τα παιδιά μας αφού μπορείς με έξυπνα tricks να συνδυάσεις λαχανικά ή άλλα τρόφιμα που από μόνα τους δεν θα τα άγγιζαν ποτέ. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα λαχανικά. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε μια πεντανόστιμη και «πονηρή» συνταγή που τα παιδιά σας θα λατρέψουν! Στην αγορά επίσης, να σημειώσουμε, πως πέρα από τις συσκευασίες με τα κλασσικά ζυμαρικά θα βρείτε και τα πιο παιχνιδιάρικα με σχήμα ηρώων από cartoon.

Υλικά

- Ένα πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας του παιδιού σας

- Ντομάτες

- Πιπεριά

- Μελιτζάνα

- Κολοκύθι

- Γαλοπούλα σε φέτες

- Καλαμπόκι

- Σάλτσα ντομάτας

- Τυρί που λιώνει

Εκτέλεση

Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα μακαρόνια. Ψιλοκόψτε όλα μαζί και υλικά και τσιγαρίστε τα σε ελαφρώς ζεστό λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα ρίξτε την σάλτσα ντομάτας και αφήστε τα να πάρουν βράση μέχρι να «δέσει». (Γύρω στα 25 λεπτά). Έπειτα ανακατέψτε την σάλτσα με τα μακαρόνια και ρίξτε τα όλα μαζί σε ένα πυρέξ. Πασπαλίστε με τυρί που λιώνει και βάλτο το στο φούρνο για 10 λεπτά.

Το παιδί σας θα λατρέψει αυτόν τον γευστικό συνδυασμό ενώ θα πάρει και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες από τα λαχανικά που δεν τρώει συνήθως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved