Βάψτε τα αυγά με κρεμμύδι, παντζάρι και σπανάκι

Βαμμένα πασχαλινά αυγά με φυσικές τροφές

Bigstock

Πώς θα βάψετε τα αυγά με φυσικές βαφές.

Απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι βαφής πασχαλινών αυγών με χρωστικές τροφίμων και φυσικές βαφές από κρεμμύδια, παντζάρια και σπανάκι.

Μπορεί να συνηθίζατε να βάφετε τα αυγά σας με τις κλασσικές κόκκινες βαφές όμως φέτος θέλετε να δοκιμάσετε να βάψετε τα αυγά σας χρησιμοποιώντας φυσικά χρώματα από τροφές. Το παντζάρι, το κρεμμύδι και το σπανάκι είναι μερικά από τα τρόφιμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βάψετε παρέα με τα παιδιά σας, φυσικά, τα βρασμένα σας αυγά.

Πώς θα βάψετε αυγά με φλούδες κρεμμυδιών

Βάψιμο πασχαλινών αυγών με φλούδες κρεμμυδιών

Bigstock

Είναι εκπληκτικό το πώς οι ξερές φλούδες κρεμμυδιών μπορούν να βάψουν τα πασχαλινά σας αυγά. Ορίστε η διαδικασία:

  1. Αφαιρέστε τις ξερές φλούδες από τα κρεμμύδια.
  2. Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με νερό και ξίδι.
  3. Βράστε το νερό, σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
  4. Κλείστε τη φωτιά και ανακατέψτε το περιεχόμενο.
  5. Βάλτε τα αβγά μέσα στην κατσαρόλα και αφήστε τα μέχρι να χρωματιστούν τα τσόφλια τους. Μια ώρα αρκεί. Αν θέλετε πιο ζωηρό χρώμα αφήστε να μείνουν στο νερό για 3-4 ώρες. 12 ώρες στο νερό θα σας δώσουν ένα πιο σκούρο κόκκινο χρώμα.
  6. Θα εκπλαγείτε από το χρώμα που θα πάρουν τα αυγά σας.

Πώς θα βάψετε αυγά με παντζάρια

Βάψιμο πασχαλινών αυγών με παντζάρια

Bigstock

Τα παντζάρια θα δώσουν στα αυγά σας ένα πιο σκούρο ροζ, μπορντό χρώμα. Αν μας ρωτάτε είναι τέλειο για να βάψετε τα αυγά σας. Ορίστε η διαδικασία:

  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε μικρά κομμάτια τα παντζάρια.
  2. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό.
  3. Σιγοβράστε για 30 λεπτά.
  4. Σουρώστε το περιεχόμενο έπειτα και βάλτε το σε ένα μπολ.
  5. Βάλτε τα βρασμένα σας αυγά μέσα στο ζεστό υγρό και αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά με μία ώρα.

Πώς θα βάψετε αυγά με σπανάκι

Βάψιμο πασχαλινών αυγών με σπανάκι

Bigstock

Το σπανάκι θα σας δώσει ένα σκούρο πράσινο χρώμα, αν θέλετε να ξεφύγετε από το παραδοσιακό κόκκινο. Ορίστε η διαδικασία:

  1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βάλτε μέσα 500 γραμμάρια σπανάκι. Σκεπάστε τη.
  2. Σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά με μία ώρα.
  3. Αφαιρέστε έπειτα την κατσαρόλα, βάλτε 2 κ.τ.σ. ξίδι και ανακατέψτε.
  4. Βάλτε μέσα τα βρασμένα σας αυγά και αφήστε για 2-3 ώρες.
  5. Μόλις έχουν το χρώμα που επιθυμείτε τα αφαιρείτε από το νερό.

Πώς θα γυαλίσετε τα πασχαλινά σας αυγά

  1. Αφού βάψατε με φυσικό τρόπο τα πασχαλινά σας αυγά, τι καλύτερο από το να τα γυαλίσετε με έναν φυσικό τρόπο.
  2. Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι χαρτί και περάστε τα αυγά σας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved