Νηστίσιμοι χταποδοκεφτέδες - Αφράτοι και λαχταριστοί

Σερβίρονται  με δυόσμο, φέτες λεμονιού και vegan μαγιονέζα.

Νηστίσιμοι χταποδοκεφτέδες - Αφράτοι και λαχταριστοί

Φτιάξτε τους πιο λαχταριστούς νηστίσιμους χταποδοκεφτέδες για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο. Το τέλειο ορεκτικό που θα σας θυμίσει καλοκαίρι.

Υλικά

  • 850 γρ. χταπόδι
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το
  • πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. κοφτές vegan μαγιονέζα
  • 400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου
  • λεμόνι, σε φέτες
  • vegan μαγιονέζα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved