
Συνταγή για νόστιμα και ελαφριά κυδώνια στον φούρνο
Για ένα ελαφρύ γλυκό δοκιμάστε ψητό κυδώνι που φτιάχνεται γρήγορα και είναι κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις.

2 κιλά κυδωνια
1 κιλο ζάχαρη
1/2 κουταλιά γαρύφαλο τριμμένο
2 κουταλιές κανέλα τριμμένη
Πλένουμε καλά τα κυδώνια.
Τα κόβουμε στα τέσσερα και αν είναι μεγάλα σε περισσότερα κομμάτια.
Καθαρίζουμε το μέρος με το κουκούτσι μαζι με το σκληρό σημείο.
Βάζουμε ολα μαζι τα υλικα στην κατσαρόλα και βαζουμε νερό όσο να σκεπαστούν τα κυδώνια.
Τα βράζουμε για δέκα λεπτα.
Κατόπιν τα στρώνουμε σε ταψί μαζί και το υγρό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Πηγή: sintagespareas.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.