Συνταγή για κανελόνια με κιμά και κρέμα γραβιέρας

Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Συνταγή για κανελόνια με κιμά και κρέμα γραβιέρας

Η τέλεια συνταγή για μια πιο gourmet εκδοχή για τα κανελόνια, με κιμά και κρέμα γραβιέρας. Ιδανική για επίσημο δείπνο ή για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω.

Υλικά

Για τον κιμά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

Για την μπεσαμέλ

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για το λάδι βασιλικού

  • 30 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 100 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. κανελόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. παντζάρι, σε φύτρες
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. λάδι βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved