Καυτερή σούπα με μοσχάρι και noodles - Ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Καυτερή σούπα με μοσχάρι και noodles - Ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες

Ασιατική συνταγή για αρωματική και καυτερή σούπα με μοσχάρι και σπιτικά noodles.

Υλικά

Για τη σούπα

  • 600 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. τζίντζερ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. sriracha

Για τα αβγά

  • 4 αυγά, μεσαία
  • αλάτι
  • νερό, βραστό

Για τα noodles

  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 30 γρ. νερό
  • 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της
  • ζύμης
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα κόλιανδρου
  • 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. σουσάμι, μαύρο
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved