Σπιτικά ραβιόλια με τυριά και σάλτσα φασκόμηλου

 Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει να συνοδέψετε τα ραβιόλοα με σάλτσα φασκόμηλου.

Σπιτικά ραβιόλια με τυριά και σάλτσα φασκόμηλου

Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικά ραβιόλια με τυριά και σάλτσα φασκόμηλου. Είναι πεντανόστιμα και με πολύ ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά

Για τη ζύμη

150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άλειμμα
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
½ κ.γ. αλάτι
2 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση τυριών

100 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
30 γρ. blue cheese, (ολόκληρο κομμάτι)
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα φασκόμηλου

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
20 γρ. ρόκα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης