Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί - Χορταστικοί και πεντανόστιμοι
Κάντε τους λαχανοντολμάδες με ντομάτα και δεν θα το μετανιώσετε.
Μια διαφορετική συνταγή για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό με λάχανο, κιμά και μυρωδικά.
Υλικά
Για τους λαχανοντολμάδες
1 λάχανο, μεγάλο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι δυόσμο
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό, μέτριο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ρύζι νυχάκι
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
πιπέρι
50 γρ. σταφίδες ξανθές
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com