
Δοκιμάστε να φτιάξετε χειροποίητα cappelletti με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα βασιλικού και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.
Υλικά
Για τη ζύμη
150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για τη σύνθεση
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
½ κ.γ. αλάτι
2 αυγά, μεσαία
νερό
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ.
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
50 ml κρασί λευκό
150 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
50 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
50 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τη σάλτσα βασιλικού
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
60 γρ. πέστο βασιλικού
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
ελαιόλαδο
πιπέρι
20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
φύλλα βασιλικού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com