Σπιτικά καπελέτι με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα βασιλικού

Απλά πεντανόστιμα.

Σπιτικά καπελέτι με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα βασιλικού

Δοκιμάστε να φτιάξετε χειροποίητα cappelletti με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα βασιλικού και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Υλικά

Για τη ζύμη

150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για τη σύνθεση
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
½ κ.γ. αλάτι
2 αυγά, μεσαία
νερό
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ.

Για τη γέμιση

2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
50 ml κρασί λευκό
150 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
50 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
50 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα βασιλικού

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
60 γρ. πέστο βασιλικού
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
ελαιόλαδο
πιπέρι
20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
φύλλα βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved