Μακαρόν μελομακάρονο - Μια πρωτότυπη παραλλαγή του κλασικού γαλλικού γλυκού

Αυτή τη συνταγή που θα τη φιάχνετε κάθε Χριστούγεννα και όχι μόνο.

Μακαρόν μελομακάρονο - Μια πρωτότυπη παραλλαγή του κλασικού γαλλικού γλυκού

Φτιάξτε τα αγαπημένα σας μακαρόν με μια διαφορετική γέμιση που θα σας θυμίσει Χριστούγεννα.

Υλικά

Για την πάστα αμυγδάλου

170 γρ. ζάχαρη άχνη
170 γρ. αμύγδαλα, σε πούδρα
2 ασπράδια, από μέτρια αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο

Για το σιρόπι της μαρέγκας

75 γρ. νερό
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη μαρέγκα
2 ασπράδια, από μέτρια αυγά
10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι

Για την γκανάς

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα αλάτι
350 γρ. κουβερτούρα λευκή

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved