Βιενέζικο σοκολατένιο κέικ (Ζάχερ τόρτε) για τις γιορτές

Πώς θα το φτιάξετε.

Δοκιμάστε να φτιάξτε την κλασική αυστριακή τούρτα σοκολάτας Sacher torte.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

200 γρ. κουβερτούρα
6 αυγά, μεσαία
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, + έξτρα για τη φόρμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κακάο, για τη φόρμα

Για το γλάσο

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
30 γρ. γλυκόζη
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για το σερβίρισμα

πραλίνα φουντουκιού
σαντιγί

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved