Βιενέζικο σοκολατένιο κέικ (Ζάχερ τόρτε) για τις γιορτές

Πώς θα το φτιάξετε.

Βιενέζικο σοκολατένιο κέικ (Ζάχερ τόρτε) για τις γιορτές

Δοκιμάστε να φτιάξτε την κλασική αυστριακή τούρτα σοκολάτας Sacher torte.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

200 γρ. κουβερτούρα
6 αυγά, μεσαία
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, + έξτρα για τη φόρμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κακάο, για τη φόρμα

Για το γλάσο

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
30 γρ. γλυκόζη
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για το σερβίρισμα

πραλίνα φουντουκιού
σαντιγί

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved