Συνταγή για Stollen, παραδοσιακό γερμανικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Συνταγή για Stollen, παραδοσιακό γερμανικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Το Stollen είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό που μοιάζει με τσουρέκι γεμισμένο με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Απολαύστε το ως πρωινό ή ένα καθημερινό σνακ. 

Συνταγή για Stollen, παραδοσιακό γερμανικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό

500 γρ. αλευρι δυνατό
150 γρ. γάλα
40 γρ. φρέσκια μαγιά ή την ανάλογη σε ξηρη
60 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. αμυγδαλόπαστα (μαρτσιπαν)
1 βανίλια φυσική (το εχωτερικό της)
το ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
μια πρέζα αλάτι
150 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού
150 γρ. κόντιτα λεμονιού
100 γρ. φυστίκη αιγίνης ανάλατο
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμα
άχνη για το πασπάλισμα

Ζεστάνετε ελαφρά το γάλα (σε καμία περίπτωση να καίει) και δυαλύστε την μαγιά. Προσθεστε τοσο αλευρι απο τα 500 γρ. όσο χρειάζεται ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αν έχετε κουζινομηχανή να την δουλέψετε θα είναι φυσικά το ιδανικό. Σκεπάστε τη και αφήστε την για 20 λεπτά. Βάλτε την αμυγδαλοπαστα στο μπλεντερ και χτυπήστε την αρχικά μόνη της ώστε να τριφτεί και κατόπιν με 100 γρ. βούτυρο ώστε να γίνει κρέμα. Προσθέστε την στο προζύμι μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο, την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Ζυμώστε τα μέχρι να έχετε μια ομοιογενής ζυμη. Προσθέστε την κόντιτα, τις σταφίδες και το φυστίκι και ζυμώστε απαλά για να μην διαλυθουν. Αφήστε την ζυμη και πάλι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ανάψτε το φούρνο στους 210 βαθμούς βάζοντας ταυτόχρονα και ενα κατσαρολάκι με ζεστό νερό στο πάτο. Πλάστε την ζύμη σε καρβελάκι ή στο χαρακτηριστικό σχήμα του στόλεν. Πως, μπορείτε να δείτε εδώ. Βάλτε το στόλεν στο φούρνο και κατεβάστε την θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. Μετά τα π΄ρωτα δεκα λεπτά αφαιρέστε το νερό από το φούρνο και ψηστε για άλλα 30 με 35 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο αλείψτε το αμέσως με λιωμένο βούτυρο. Γυρίστε το πολύ προσεκτικά για να μην σπάσει και αλείψτε και και από την κάτω πλευρά. Αφήστε το να κρυώσει και αλείψτε το ξανά με λιωμένο βούτυρο. Αυτό θα το κρατήσει ζουμερό. Πασπαλίστε το με μπόλικη άχνη και τυλίξτε το καλά με αλουμινόχαρτο. Πριν το σερβίρετε πασπαλίστε το ξανά με μπόλικη άχνη.

23.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μαγιό Μπικίνι Tropical Sunuva
14.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco βρεφικό ξύλινο βιβλίο ελεφαντάκι
49.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Zoggs Στολή κολύμβησης ''Zoggy'' μπλε 1-2 ΕΤΩΝ
49.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ludi Βρεφική τέντα μωρού με πισίνα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πρώτα δόντια μωρού: Πώς θα το ανακουφίσετε και πώς πρέπει να τα καθαρίζετε

Πρώτα δόντια μωρού: Πώς θα το ανακουφίσετε και πώς πρέπει να τα καθαρίζετε

Η ανάπτυξη της οδοντοφυΐας, αρχίζει από τον 4ο μήνα.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αλήθειες που τα βιβλία για την ανάπτυξη και τη φροντίδα του μωρού, δεν μας λένε

Αλήθειες που τα βιβλία για την ανάπτυξη και τη φροντίδα του μωρού, δεν μας λένε

Η έλλειψη ύπνου μετά τη γέννηση του μωρού είναι ο εφιάλτης κάθε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τα φοβητσιάρικα παιδιά είναι, κατά κανόνα, τα πιο καταπιεσμένα

Τα φοβητσιάρικα παιδιά είναι, κατά κανόνα, τα πιο καταπιεσμένα

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, από τον πρώτο έως τον τρίτο χρόνο ζωής,…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τα ποδαράκια του μωρού μου στρίβουν προς τα μέσα- Να ανησυχήσω;

Τα ποδαράκια του μωρού μου στρίβουν προς τα μέσα- Να ανησυχήσω;

Ως νέα μανούλα, λατρεύεις να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει και…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies