Τάρτα μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης και φουντούκια

Για τους λάτρεις  των σιροπιαστών κι όχι μόνο.

Τάρτα μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης και φουντούκια

Συνταγή για μια ιδιαίτερη γλυκιά τάρτα με γέμιση μπακλαβά από φιστίκια Αιγίνης και φουντούκια ή καρύδια αν τα προτιμάτε.

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. αλάτι
110 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κύβους
2 κρόκους, από μέτρια αβγά

Για το σιρόπι

100 γρ. νερό
120 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για τη γέμιση

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
100 γρ. φουντούκια
2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά, μέτρια
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved