Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι - Ζουμερός και πολύ νόστιμος

Μια ακόμα συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι - Ζουμερός και πολύ νόστιμος

Ασιατική συνταγή για ζουμερά φιλέτα σολομού με σπιτική σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι μπασμάτι.

Υλικά

Για τη σάλτσα τεριγιάκι

120 ml σάκε
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 ml σάλτσα σόγιας
5 σκ. σκόρδο
60 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κομμάτια
5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
500 γρ. νερό

Για το ρύζι

250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης

Για τον σολομό

4 φιλέτα σολομού, χωρίς πέτσα
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. σάλτσα τεριγιάκι
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

Για τη σύνθεση

2 αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες
400 γρ. μπρόκολο, βρασμένο
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
φύλλα κόλιανδρου
σουσάμι, μαύρο

Για το σερβίρισμα

1 λάιμ, κομμένο σε 8 φέτες

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved