Μαγειρεύουμε με προϊόντα από το «καλάθι του νοικοκυριού»

 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: τι είναι το «καλάθι του νοικοκυριού» και τι περιλαμβάνει;

Μαγειρεύουμε με προϊόντα από το «καλάθι του νοικοκυριού»

Πρόκειται για ένα μέτρο μέσω του οποίου διασφαλίζονται οι χαμηλές τιμές για μια ομάδα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, τα οποία έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, τα σούπερ μάρκετ που εντάσσονται στο συγκεκριμένο μέτρο, οφείλουν να διαθέτουν ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται στο καλάθι του νοικοκυριού σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας. Τα προϊόντα αυτά θα επισημαίνονται με το ειδικό σήμα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο Ανάπτυξης τόσο στα ράφια όσο και στα μέσα διαφημιστικής επικοινωνίας των επιχειρήσεων.

Στις γραμμές που ακολουθούν μοιράζομαι μαζί σας κάποιες απλές συνταγές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε κάποια βασικά προϊόντα από το «καλάθι του νοικοκυριού» με τον καλύτερο τρόπο :-)

Συνταγές για Μακαρόνια No6

Σε κάθε μία από τις παρακάτω συνταγές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μακαρόνια Νο6 προσαρμόζοντας ταυτόχρονα τα υπόλοιπα υλικά όπως για παράδειγμα το τυρί, τη σάλτσα κ.λπ. σύμφωνα με τα προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved