Μανιταρόσουπα με σελινόριζα και λάδι τρούφας

Τώρα που χειμωνιάζει οι σούπες έχουν την τιμητική τους.

Μανιταρόσουπα με σελινόριζα και λάδι τρούφας

Μια εύκολη συνταγή για να αναβαθμίσετε την κλασική σπιτική μανιταρόσουπα.

Υλικά

1 κρεμμύδι
300 γρ. σελινόριζα
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ. μανιτάρια champignon
50 γρ. κρασί λευκό, ξηρό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
800 γρ. νερό, βραστό
1 κύβο λαχανικών
250 γρ. γάλα, 3,5%
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. λάδι τρούφας

Για το σερβίρισμα

100 γρ. παξιμάδια, κρίθινα
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι
ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved