Halloween pancakes για το κυριακάτικο πρωινό

Φτιάξτε τα πιο τρομακτικά pancakes που θα ξετρελάνουν τα μικρά σας.

Halloween pancakes για το κυριακάτικο πρωινό
Instagram / dr.oetker_deutschland

Είτε γιορτάζετε το Halloween, είτε όχι, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι αυτή η ξενόφερτη γιορτή είναι ευκαιρία να κάνετε πρωτότυπες δραστηριότητες με τα παιδιά (δείτε τις προτάσεις μας εδώ), να φτιάξετε ιδιαίτερες λιχουδιές και γενικά να κάνετε τις φθινοπωρινές αυτές μέρες λιγάκι πιο ιδιαίτερες.

Τι σας προτείνουμε σήμερα; Halloween pancakes για το κυριακάτικο πρωινό που σίγουρα θα ξετρελάνουν τα μικρά σας.

Για τη συνταγή μπορείτε να ακολουθήσετε όποια θέλετε, άλλωστε το μυστικό βρίσκεται στο σχέδιο και τη διακόσμηση. Μία από τις πιο απλές συνταγές για της αγαπημένες τηγανήτες είναι η παρακάτω:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό (χτυπημένο)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατέψτε και κάνετε μία τρύπα στη μέση. Προσθέστε το γάλα, τα αυγά και το σπορέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε λίγο βούτυρο και μόλις κάψτε ρίξτε περίπου ¼ του φλιτζανιού για κάθε pancake. Ψήστε από τις δύο πλευρές.

Halloween pancakes – Iδέες διακόσμησης

Για να φτιάξετε τα Halloween pancakes, μπορείτε να «παίξετε» με το σχήμα ή με τη διακόσμηση χρησιμοποιώντας από φρέσκα φρούτα, μέχρι νιφάδες σοκολάτας, σιρόπια και πολλά ακόμα.

Στο Instagram μπορείτε να δείτε πάμπολες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας στην gallery που ακολουθεί. Άλλες είναι πιο εύκολες και άλλες χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved