Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Τέλειο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Φτιάξτε ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό όπως τα γιουβαρλάκια με αρωματικό αβγολέμονο. Ιδανικό για τις μέρες που κάνει κρύο.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 15 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι

Για το αβγολέμονο

  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • φέτα
  • ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved