Jam pennies - Μίνι σαντουιτσάκια της στιγμής για όλη την οικογένεια

Το πιο γρήγορο γλυκό σνακ είναι αυτό!

Jam pennies - Μίνι σαντουιτσάκια της στιγμής για όλη την οικογένεια
Bigstock

Ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ για όλη την οικογένεια και όχι μόνο. Έρχονται φίλες ξαφνικά και θέλετε να τις κεράσετε κάτι με τον καφέ τους; Έρχονται φίλοι των παιδιών στο σπίτι και θέλουν κάτι να μασουλήσουν γιατί... πεινάνε;

Το πιο νόστιμο και γρήγορο σνακ είναι τα jam pennies. Αυτά τα μικροσκοπικά σαντουιτσάκια που μπορείτε να φτιάξετε με ψωμί του τοστ (ολικής ή μη) με μαρμελάδα (ό,τι γεύση έχετε, θέλετε και προτιμάτε) και βούτυρο ή μαργαρίνη.

Τα Jam pennies έχουν καταγωγή από τη Βρετανία και λέγεται ότι ήταν τα αγαπημένα της Βασίλισσας Ελισάβετ. Πρόκειται -όπως αναφέραμε και παραπάνω- για μικρά σαντουιτσάκια γεμιστά με βούτυρο και μαρμελάδα raspberry, κομμένα σε στρογγυλό σχήμα. Σχήμα που θυμίζει μια δεκάρα. Από εκεί (penny=σεντ) πήραν και το όνομά τους.

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 10 φέτες ψωμί του τοστ
  • μαρμελάες της επιλογής σας
  • ένα κουπάτ σε στρογγυλό σχήμα

Πώς θα τα φτιάξετε:

Δεν θέλει να έχετε κάποιο ταλέντο στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική. Αλείψτε τις 5 φέτες ψωμιού με μαρμελάδα και βούτυρο. Σκεπάστε τις με τις υπόλοιπες 5 φέτες και με το κουπάτ, κόψτε τα σαντουιτσάκαι σε στρογγυλό σχήμα.

Τοποθετήστε τα jam pennies σε ένα πιάτο και κεράστε τους φίλους των παιδιών σας ή τις φίλες σας που ήρθαν για καφέ ή τσάι στο σπίτι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved