Πατάτες ντοφινουάζ με άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι
Αυτή είναι η συνταγή του Άκη για τις πιο νόστιμες πατάτες ντοφινουάζ.
Συνταγή για απολαυστικές πατάτες dauphinoise, ιδανικές για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως γεύμα.
Υλικά
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- αλάτι
- 1,7 κιλά πατάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο, για το ταψί
- 550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- πιπέρι
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
Για το σερβίρισμα
- άνηθο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com