Πατάτες ογκρατέν με σπιτική μπεσαμέλ

Από τις πιο νόστιμες που έχετε δοκιμάσει.

Πατάτες ογκρατέν με σπιτική μπεσαμέλ

Συνταγή για απολαυστικές πατάτες με σπιτική μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον και γραβιέρα. Ιδανικό ορεκτικό και όχι μόνο.

Υλικά

Για τις πατάτες

4 πατάτες, μεσαίες
1 λίτρο νερό
1 κύβο κότας

Για την μπεσαμέλ

70 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. γάλα, 3,5%
1 αυγό, μεσαίο
αλάτι
πιπέρι

Για τα λαχανικά

2 κρεμμύδια
250 γρ. μανιτάρια champignon
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Για τη σύνθεση

150 γρ. μπέικον, σε φέτες
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το πυρίμαχο σκεύος
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved